Fondsadministratie

Ophalen en verwerken van transacties

Het geautomatiseerd ophalen en verwerken van alle transacties bij de banken en partijen waar beleggingen worden uitgevoerd.

NAV-berekening

Op periodieke basis berekenen van de Net Asset Value (NAV), rekening houdend met alle voor het fonds relevante kosten. Corporate actions, dividenden en coupons worden onafhankelijk van de handelsplatformen geadministreerd en maken onderdeel uit van de NAV.

Kostenberekening

Het berekenen van de fondskosten. Binnen de administratie kan worden gewerkt met ’series accounting’. Series Accounting wordt aangeboden aan fondsen die potentiële afwijkingen bij verschillende participaties dienen bij te houden in de fondskosten.

Reconciliaties

Het controleren van posities en koersen van de diverse handelsplatformen. De koersen worden via onafhankelijke bronnen zoals Bloomberg geadministreerd.

Jaarrekening

Het opstellen van een jaarrekening van het fonds en de verzorging van een financieel jaarverslag waarmee investeerders hun belastingaangifte kunnen doen.

Rapportages naar toezichthouders

AssetCare verzorgt de verplichte rapportage van het fonds aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB).
Meer informatie over fondsadministratie?
Maak een afspraak