Veelgestelde vragen

Welke wet- en regelgeving is van toepassing op beleggingsfondsen in Nederland?
In Nederland zijn beleggingsfondsen onderworpen aan verschillende wetten en regelgevingen, waaronder de Wet op het financieel toezicht (Wft), de Alternative Investment Fund Managers Directive (AIFMD) en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Neem contact op met AssetCare om een inzicht te krijgen van wat in uw specifieke geval van toepassing is.
Op welke wijze ondersteunt AssetCare bij de oprichting en registratie van een fonds?
AssetCare begeleidt fondsbeheerders gedurende het gehele proces van oprichting en registratie. Dit omvat het in kaart brengen van de wensen en eisen, het opstellen van benodigde documenten, het oprichten van beheer entiteit en de juridisch eigenaar en het begeleiden van het aanvraagtraject bij de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM).
Welke soorten fondsen kan AssetCare ondersteunen?
AssetCare ondersteunt een breed scala aan fondsen, waaronder verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, schuldfondsen, cryptofondsen, vastgoedfondsen, private equity fondsen en fondsen die beleggen in beursgenoteerde instrumenten.
Hoe blijft AssetCare op de hoogte van veranderende wet- en regelgeving?
AssetCare werkt nauw samen met sterke partners, zoals Charco & Dique, om op de hoogte te blijven van veranderende wet- en regelgeving. Daarnaast volgen onze medewerkers relevante opleidingen en cursussen om hun kennis up-to-date te houden.
Hoe waarborgt AssetCare de veiligheid en vertrouwelijkheid van klantgegevens?
AssetCare neemt de veiligheid en vertrouwelijkheid van klantgegevens zeer serieus. Onze administratieve processen zijn gecertificeerd onder ISAE 3402 Type-II certificering en we werken samen met betrouwbare partners zoals Constant IT om ervoor te zorgen dat gegevens veilig en vertrouwelijk worden behandeld.
Heb je een andere vraag?
Neem contact met ons op